Servisne informacije za četvrtak, 07.juni 2018.godine

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata na području našeg Kantona evidentirano je 12 krivičnih djela. Dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško povrijeđena, dok se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda za jednu osobu. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski  vatrogasci nisu imali intervencija

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 70 pregleda.

Vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 18 stepeni, relativna vlažnost 100 %, a atmosferski pritisak 988 hektopaskala.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. U Krajini i većem dijelu Posavine, uglavnom bez padavina. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepena

PROGNOZA VREMENA ZA 8.06.2018 (Petak)., sunčano vrijeme. Prema kraju dana i u večernjim satima, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu i sjeveru do 23, a najviša dnevna od 28 do 34 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.06.2018 (Subota)., nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi će mjestično biti i obilniji, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.06.2018 (Nedjelja)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, na jugu, u centalnim i istočnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 07.JUNI 2018. GODINE

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Tokom prijepodneva će biti ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada će pogoršanje vremena, mjestimično praćeno padavinama, negativno djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Opšta slika će biti lošija na sjeveru i u Krajini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *