Servisne informacije za 21.09.2017

Prema informacijama iz MUP-a TK,  u protekla 24 sata na području našeg kantona javni red i mir narušen jednom, dogodilo se šest krivičnih djela i 15 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena, a za sedam osoba ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Na području općine Kalesija   dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Tri osobe zadobile su lakše tjelesne povrede

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su  38 pregleda.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-u Tuzla rođeno osam beba;  šest dječaka i dvije djevojčice. Sretnim roditeljima čestitamo, a bebama želimo dug, zdrav i sretan život.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Prnjavor,Kurtići,Huremi,  Kikači, Ćivića Brdo, Gornji Kikači, Kundakovići, Dubnica  Donja i Dubnica Gornja, Hamzići u Miljanovcima

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 20.08.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice, dok se na lokalitetima Živinice i Mobilna: Gradačac kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara cvilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su, pored nekoliko tehničkih, imale i dvije intervencije na gašenju požara i to na području  grada Tuzla gdje je u ulici Zlatana Mešića gorio privatni stambeni objekat te na području općine Gradačac, u ulici 6. Bataljona gdje je gorjela kotlovnica. Požari su lokalizirani i ugašeni.

VRIJEME

U Kalesiji i okolnim mjestima ovog jutra je oblačno vrijeme sa kišom. Tempertura zraka u Kalesiji  u 8 sati iznosila je 11 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Očekivana količina padavina je između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C.

U petak, 22.09.2017., prije podne pretežno oblačno vrijeme, sa slabom kišom u jutarnjim satima, u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Sunčanije u Hercegovini, zapadnim dijelovima Bosne i u Krajini. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu od 8 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu do 23°C.

U subotu, 23.09.2017., više oblačnosti ujutro u centralnim i istočnim područjima Bosne. Većinom će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. Po kotlinama se očekuje magla. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 21.SEPTEMBAR  

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike, niske temperature u jutarnjim satima te povremene padavine, izraženije u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, još uvijek će predstavljati problem osjetljivim osobama. Drugi dio dana će biti nešto ugodniji, ponajviše zbog dodatne stabilizacije vremena, stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *