Servisne informacije za 10.avgust 2017

Prema informcijama iz MUP-a TK,  u protekla 24 sata dogodila su se 3 krivična djela, zabilježeno je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.  Na cestama Tuzlanskog kantona u protekla 24 sati bilo je 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri lica su zadobila lakše tjelesne povrede, a za 6 osoba ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Na području općine Kalesija noć je protekla mirno. Nije bilo krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda

Požari

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencije na gašenju požara.

Oko jedna dunum niskog rastinja izgorjelo je u požaru koji se juče dogodio u Petrovicama Gornjim. Vatrogasci su lokalizovali požar te spriječili njegovo dalje širenje.

Vatrogasci su intervenisali i u Vukovijama, gdje je izgorjela ograda.

Grad Tuzla

VJ Tuzla je gasila jedan požar nisko rastinje na lokaciji Brčanskog Odreda.

Općina Lukavac

VJ Lukavac imala je dvije  intervencije gašenja požara: šuma u mjestu Tumare i Poljice.Pored toga imala je i tehničku intervenciju u Dubošnici , saobraćajna nesreća.

Opština Gradačac

VJ Gradačac imala je dva požara: brdo Kamberi (Mionica) i Okanovići (vodovod), nisko rastinje.

Opština Banovići

VJBanovići  je gasila  jedan požar Draždenica , gorila sijena (veća steta).

Svi navedeni požari su lokalizovani i ugašeni

Vatrogasci apeluju na građane da ne lože vatru na otvorenom, a u cilju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od rizika.

Zbog visokih dnevnih temperatura i smanjenjenog kapaciteta vode na izvorištu Krušik otežano je vodosnadbijevanje na podrčju općine Kalesija.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:   Miljanovci, Hamzići, Pezići do Sarača – Jahića, Donji Rainci od stadiona Pedića, Zates, Dubnica Gornja  i Dubnica Donja, Hamzići u Miljanovcima

U UKC-u Tuzla rođeno je 7 beba, 3 dječaka i 4 djevojčice.

VRIJEME

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano i toplo vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 24 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 80%, a atmosferski pritisak 986 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati sunčano i toplo vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura do 38 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra (petak) u Hercegovini i na jugoistoku sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom poslije podne. Tokom dana, postupno naoblačenje i u ostalim djelovima Bosne, a kiša se očekuje ponegdje i u centralnim područjima. U Hercegovin bez padavina. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu od 23 do 26, a najviša dnevne od 29 do 35, na jugu i istoku do 39 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.08.2017 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne, padavine se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a poslije podne padavine se očekuju i ostalim djelovima. Intenzivnije padavine u sjevernim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevne od 18 do 24, na jugu do 28 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.08.2017 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u istočnim, sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Nešto manje oblačnosti očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevne od 16 do 22, na jugu i sjeveru do 28 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 10.AVGUST  

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Temperature zraka bit će visoke tako da će problemi kod osjetljivih osoba biti jako izraženi, a dodatne poteškoće mogao bi uzrokovati povećan sadržaj vlage. Neophodno je i dalje posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja, te se ne izlagati pretjeranim naporima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *