Servisne infomacije za 17.08.2017

Prema informcijama iz MUP-a TK,  u protekla 24 sata javni red i mir narušen je 3 puta, evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća, u kojima su povrijeđene 3 osobe.

Na području općine Kalesija dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog visokih dnevnih temperatura i smanjenjenog kapaciteta vode na izvorištu Krušik otežano je vodosnadbijevanje na podrčju općine Kalesija.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Tubići i Novo Naselje, magistralni put do Prnjavora Magistrala Tojšići, Hidani, Babajići, Kikači Centar do Trgovinske radnje“Plus“.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 85 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, 6 dječaka i 4 djevojčice.

POŽARI

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, pored nekoliko tehnički, imale i pet intervencija na gašenju požara i to na području Grada Tuzle dvije intervencije, u naselju Borić gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i u centralnom gradskom parku gdje je gorjela drvena kanta za smeće.

Na području općine Banovići, u naselju Omazići gdje je gorjelo nisko rastinje ukupne površine cca 3 duluma.

U  općini Gračanica, u naselju Soko gorjelo je nisko rastinje na manjoj površini i na području općine Gradačac, u ulici Šehitluci gdje je gorjelo nisko rastinje i dio šume ukupne površine cca 2 duluma.

Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Kalesijski vatrogasci proteklog dana nisu imali intervencija.

VRIJEME

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 99 %, a atmosferski pritisak 990 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati sunčano i toplo vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura do 38 stepeni celzija. Iz FHMZ-a je objavljeno i upozorenje u kojem se navodi da je u Bosni lokalno moguće jače grmljavinsko nevrijeme i grad.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak 18.08.2017., sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 31 do 37 °C.

U subotu 19.08.2017., sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. U večernjim satima očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada, što će u Krajini usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 32 do 38 °C.

U nedjelju 20.08.2017., oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 27 do 32 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 17.AVGUST  

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga bi se trebali suzdržavati od jačih aktivnosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunčevog zračenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *