Sead Džafić na skupu u Memićima: Okupiću svu pamet Kalesije

Predizborni skup kandidata za načelnika općine Kalesije Seada Džafića i istoimene nezavisne liste, održan u subotu 24. septembra  2016. godine u Domu kulture u Memićima, okupio je impozantan broj mještana ovog naselja koje već duže vrijeme stagnira u svom razvoju.

U ulozi domaćina prisutnima se obratio kandidat za OV Kalesija Said Joldić, inače vlasnik firme Danfas doo Memići i istaknuti aktivista iz Memića.

“Hvala Vam što ste došli u ovolikom broju da podržite našeg novog načelnika Seada Džafića. Mi smo do sada bili u Memićima uvijek podijeljeni, a sada nam se nudi čovjek koji je i jedne i druge ujedinio kako bi nam svima bilo bolje. Ja Vas pozivam da svoje povjerenje date Seadu i Nezavisnoj listi i siguran sam da se nećete pokajati”, rekao je Said Joldić

Hasmira Rahmanović-Malić iz Memića, kandidatkinja Nezavisne liste za OV Kalesija, u svom obraćanju  pozvala  je mještane Memića da pruže priliku Nezavisnoj listi i Seadu Džafiću kao kandidatu za načelnika, kako bi nam svima bilo bolje i kako bismo bili kao općine u Austriji i Njemačkoj.

Profesor Behram-begove medrese  i nosilac Nezavisne liste za Općinsko vijeće Kalesija Fadil Alić odao je priznanje Memićanima za doprinos otporu agresiji i iznio uvjerenje da će Nezavisna lista zajedno sa Seadom Džafićem kao istaknutim humanistom i menadžerom vratiti dostojanstvo svima u Kalesiji i da nas nikada više niko neće sramotiti u Općinskom vijeću.

U ime prisutnih mještana Memića obratio se  Muhamed Hadžić, nekadašnji društveno-politički aktivista i u tom vremenu pokretač mnogih korisnih projekata od značaja za ovo mjesto. Istakao je da su u MZ Memići u poslednjih dvadeset godina na vlasti bili i SDA i SDP, a Memići su stalno nazadovali. Naveo je da zbog nebrige općine još uvijek nije riješen problem vodosnabdijevanja Memića i da su u poslijeratnom periodu ostali i bez pošte u naselju.

“Ja Vam garantujem ako Sead Džafić pobjedi u Memićima gradimo poštu, ako nema lokacije za nju, dajem svoju kuću deset godina besplatno da tu bude. Molim vas izađite na izbore i zaokružite Seada Džafića i ljude sa njegove liste jer samo tako možemo napraviti Kalesiju za bolje sutra naše djece”, istakao je Hadžić.

Skupu se obratila i Hajra Jahić-Bajrić, predsjednica Udruženja koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” iz Kalesije, i u emotivnom govoru istakla da je i pored prijetnji koje dobija daje punu podršku Seadau džafiću i njegovoj listi.

Uz skandiranje prisutnih skupu se obratio Sead Džafić i naveo da zna za probleme koji opterećuju mještane Memića. Ponovio je da se odriče plaće, auta, mobitela i dnevnica te da će to sve dati studentima, učenicima sportistima i onima kojima je pomoć potrebna. Također je obećao da će Memići ukoliko on bude načelnik imati bolji tretman nego prethodnih godina, da Memići kao nekadašnje sjedište općine zaslužuju da ponovo imaju poštu, ali i pogone i prerađivačke kapacitete i druge sadržaje. Obećao je da će vlastitim sredstvima i mehanizacijom izvršiti regulaciju korita rječice Tavne kroz Memiće.

“Ako mi date povjerenje biću načelnik svih građana Kalesije, okupiću svu pamet Kalesije da zajedno rješavamo sva bitna pitanja za našu općinu. Kao nezavisni kandidat neću morati da slušam nekoga iz Banovića ili nekog drugog mjesta. Mi u Kalesiji imamo dovoljno kapaciteta da sami upravljamo našom općinom, koja ima resurse među najboljim općinama na kantonu ili u Bosni i Hercegovini”, rekao je Džafić nakon čega je nagrađen višeminutnim aplauzom i povicima “načelniče”.

Informativna služba Nezavisne liste “Sead Džafić“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *