Saopćenje SDA: Održan sastanak Povjereništva SDA Kalesija u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SDA Kalesija

U srijedu, 5. jula, u prostorijama OO SDA Kalesija održan je radni sastanak Povjereništva Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kalesija. Povjereništvo SDA Kalesija je, nedavnom odlukom Predsjedništva SDA BiH, prošireno imenovanjem gospodina Edina Mušića, jednog od potpredsjednika SDA BiH i aktuelnog Predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Na sastanku kojim je predsjedavao g. Mušić, osim ostalih članova Povjereništva, prisustvovao je i dr Mirsad Kukić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK-a i jedan od potpredsjednika SDA BiH.

Na sastanku je razmatrana aktuelna politička situacija u Kalesiji sa posebnim akcentom na okončanje vanrednih unutarstranačkih izbora u Općinskom odboru Kalesija. Zaključeno je da su još ranije, u velikoj mjeri, izvršene pripreme za održavanjem prijevremenih unutarstranačkih izbora u SDA Kalesija, te da je prethodni period bio u najvećoj mjeri posvećen provođenju aktivnosti na reevidenciji članstva i formiranju baze podataka reevidentiranih članova OO SDA Kalesija koji će moći uzeti učešće na predstojećim unutarstranačkim izborima. Povjereništvo OO SDA Kalesija izrazilo je zadovoljstvo realizovanim aktivnostima na reevidenciji članstva. S obzirom na istek vremenskog perioda od 3 mjeseca koji je planiran za ove aktivnosti, Povjereništvo SDA Kalesija utvrdilo je da je 24. juli krajnji rok za popunjavanje reevidencijskih kartona i revidiranje članstva koje se može izvršiti kod povjerenika u mjesnim ograncima ili u prostorijama Stranke u Kalesiji. Svi članovi koji su se reevidentirali u prethodnom periodu, kao i oni koji to učine do 24. Jula moći će učestvovati u prijevremenim unutarstranačkim izborima u OO SDA Kalesija na način da biraju ili budu birani.

Također, Povjereništvo SDA Kalesija informisano je od strane g. Mušića i g. Kukića da ovo tijelo ima apsolutnu podršku od strane Predsjedništva SDA BiH u realizaciji unutarstranačkih izbora i očuvanju jedinstva SDA Kalesija uz potpunu autonomiju, posebno kada je lokalna politika u pitanju, kao i sam unutarstranački izborni proces, a sve u nastojanju da novoizabrano rukovodstvo SDA Kalesija čine ugledni, istinski i dokazani članovi SDA koji opće interese Bošnjaka i građana Kalesije stavljaju u prvi plan, kontinuirano rade i djeluju u cilju jedinstva, zajedništva i jačanja SDA kao najvažnijeg političkog subjekta. Jedan od zaključaka je da će u narednom periodu, u cilju finaliziranja priprema za održavanjem izborne Skupštine, biti održan sastanak sa povjerenicima iz mjesnih ogranaka sa kojima će biti detaljno razmotren plan izbornih aktivnosti.

 

        POVJERENIŠTVO

Općinskog odbora SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *