Pušten u upotrebu novosagrađeni most na Gribaji

Općinski načelnik Sead Džafić je presijecanjem vrpce u funkciju pustio novosagrađeni  most na rijeci Gribaji koji povezuje MZ Tojšići sa zaseokom Spreče.

Mi smo u ovaj most uložili oko 100.000 KM, računajući pripremne radove, projekat i sama izgradnja mosta, a od Faruka Širbegovića vlasnika kompanije “Širbegović” iz Gračanice na poklon smo dobili četiri nosive grede koje su nam uveliko pomogle da most što prije završimo, rekao je općisnki načelnik okupljenim mještanima Spreča.

On je istakao da uzvodno i nizvodno na rijeci Gribaji ima još šest mostova koji su pretrpjeli oštećanja u elementarnim nepogodama u julu ove godine, a da su za dva urađeni projekti sanacije te se čeka novac sa većih nivoa vlasti kako bi se krenulo sa njihovom sanacijom.

Predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić zahvalio se načelniku koji je izdvojio sredstva da mještani Spreča imaju most koji će biti siguran za promet vozila i koji je urađen po najvećim standardima.

Općinski načelnik zaista je mnogo uložio kada je u pitanju naša MZ i hvala mu na tome, Tojšići nikada nisu dobili  ovoliko projekata kao za mandata ovog načelnika koji je tu i pomaže bez obzira koja politička stranka ili oartija da je pobijedila. To su načelnici prije njega gledali i zato smo bili uvijek zapostavljeni, sada nismo i hvala mu na tome što je tu za nas i pomaže nam, rekao je Kadić.

Nakon svečanog otvorenja mosta na istom se zaigralo i narodno kolo, a veliki doprinos dali su i članovi KUD-a “Biser” iz Tojšića.

 

 

 

 

(Infoplus)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: