PDA Kalesija: Asocijacija mladih PDA Kalesija u humanoj akciji

Članovi Asocijacije mladih Pokreta demokratske akcije Kalesija su, na volonterskoj osnovi, realizovali još jednu u nizu aktivnosti. Mladi su izveli akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska građanima Kalesije.

Na nekoliko lokacija u gradu mladi su slučajnim prolaznicima, starijima i osobama koje su izrazile želju, besplatno mjerili vrijednosti šećera i krvnog pritiska koji su čest uzrok oboljenja ljudi. Tokom izvođenja ove akcije građani su bili pozitivno iznenađeni i mladim članovima PDA se srdačno zahvalili dajući im podršku u njihovim aktivnostimai.

Članovi Asocijacije mladih PDA Kalesija su ovom prilikom, osim mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska, građanima dijeleći promotivni materijal predstavili programske ciljeve Pokreta demokratske akcije BiH koji se, između ostalih, ogledaju u zalaganju za ravnomjernu raspodjelu javnih prihoda i poboljšanje statusa građana Tuzlanskog kantona.

Mladim aktivistima PDA Kalesija, tokom ove humane akcije, pridružili su se i kandidati PDA Kalesija za Skupštinu Tuzlanskog kantona Hujdur Fetah, Suljkanović Zijad i Bošnjaković Emira, te Hrnjić Edina kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, koji su se družili sa građanima i mladim aktivistima tokom ove humane akcije.

Članovi Asocijacije mladih Pokreta demokratske akcije Kalesija najavljuju nove aktivnosti koje imaju za cilj promovisati volonterizam, razvijanje socijalne i ekološke svijesti građana, a sve u cilju jačanja lokalne zajednice.

FOTO:

Press PDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *