Otežano odvijanje saobraćaja ispod podvožnjaka na putu za Jelovo Brdo i Gojčin

Saobraćaj se na putu Kalesija Centar – Jelovo Brdo i Gojčin od jučer odvija otežano, s obzirom da još uvijek ima vode ispod podvožnjaka kod Gradske dvorane u Kalesiji. Saobraćaj se takođe odvija i alternativnim putem preko pružnog prelaza u Prnjavoru. Iz Službe civilne zaštite Kalesija upozoravaju stanovništvo Prnjavora, Zeline, Jelvog Brda i Gojčina da budu oprezni prilikom prelaska preko pružnog prelaza. Do izliva veće količine vode ispod podvožnjaka došlo je usljed otapanja snijega i leda.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 7 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 80 procenata, atmosferski pritisak 987 hektopaskala. I danas će se zadržati umjereno oblačno vrijeme. Maksimalana dnevna temperatura oko 10 stepeni celzijusa.

U protekla 24 sata, na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Prnjavoru, u kojoj, na svu sreću nije bilo povrijeđenih. Narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela nije bilo, navodi se u izvještaju iz PS Kalesija.

Kvalitet zraka na području TK-a

Kvalitet zraka za dan 02.02.2017 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice, dok se na lokalitetu Mobilna: Kladanj ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Požari

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona osim nekoliko tehničkih  imale su i 3 intervencije na gašenju požara:

Općina Gračanica, VJ Gračanica imala je jednu intervenciju na gašenju požara, privatni stambeni objekat u naselju Malešići.

Općina Gradačac,  VJ Gradačac imala je jednu intervenciju na gašenju požara, pomoćni objekat i štala u naselju Zelinja Donja.

Općina Živinice, IVJ Đurđevik imala je jednu intervenciju na gašenju požara, talog iznad jame RMU Đurđevik u naselju Živčići. Požari su lokalizovani i ugašeni.

NUS

Općina Čelić. „A“ tim za uklanjanje NUS-a obavljali su poslove na uklanjanju i uništavanju NUS-a na području općine Čelić.

Zagađenje riječnih tokova, zemljišta, okoliša

Dana 02.02.2017. godine  Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, proglasilo je „PRESTANAK EPIZODE UZBUNE“ za općinu Lukavac i Grad Tuzlu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *