Načelnik Sead Džafić i Asmir Mešić obradovali dobitnike priznanja „Kalesijski šampioni znanja 2017“

Na manifestaciji će biti dodijeljena priznanja i novčane nagrade učenicima kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: matematike, fizike, hemije, biologije, historije, geografije, njemačkog jezika, engleskog jezika, vjeronauke, informatike.  Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Ovi studenti i učenici trebaju se javiti u biblioteku ili BKC sa dokazom o uspjehu.

Već smo pisali da je načelnik Sead Džafić odlučio da majsku platu pokloni „Kalesijskim šampionima znanja“. Najbolje kalesijske učenike nagradit će i Asmir Mešić, profesor engleskog jezika. Naime, njegova škola stranih jezika „Alphabet Centar za edukaciju“ Kalesija, svakom ovogodišnjem dobitniku priznanja „Kalesijski šampioni znanja“ omogućit će pohađanja kursa stranog jezika, koji izabere, uz 50 posto popusta.  S obzirom da jedan ciklus, koji traje nekoliko mjeseci, košta 300 KM, ova nagrada praktično iznosi po 150 maraka za svakog pojedinačno. Svi ovogodišnji dobitnici priznanja „Kalesijski šampion znanja 2017“ više informacija o realizaciji ove nagrade mogu  dobiti na fejsbuk stranici Alphabet Centar za edukaciju Kalesija ili na telefon 062 340 048.

fo1

„Proaktiva“ se zahvaljuje i općinskom načelniku Seadu Džafiću i Asmiru Mešić za nagrade koje su namijenili „Kalesijskim šampionima znanja“, te poziva i ostala privredna i fizička lica da svojim donacijama obraduju najbolje kalesijske učenike.

Pokrovitelji manifesatacije su Općna Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić.

Glavni partner „Proaktivi“ u realizaciji projekta „Kalesijski šampioni znanja“ je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a partneri su još i CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, Medžlis IZ Kalesija, MZ Kalesija centar, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, Cildren unchained e.v. Ulm, UG Korak i Neon Solucije.

Medijski pokrovitelji su RTV TK, TV Neon, Radio Feral, Bportal.ba, Kalesija Online, kalesijske-novine.com,  NKP.ba i infoplus.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *