Mladi SDP-a održali sastanak u Kalesiji: Traže što hitniji završetak sportske dvorane

Sinoć je u prostorijama OO SDP BiH Kalesija održan sastanak predsjedništva Foruma mladih Općinske organizacije SDP-a u Kalesiji. Sastanak je predvodio Armin Karić, predsjednik Foruma mladih SDP-a u Kalesiji te vijećnik u OV Kalesija. Sastanku je prisustvovao i drugi mladi vijećnik SDP-a Damir Džafić.

Na sastanku se razgovaralo o nizu aktuelnih problema koji tište mlade s područja naše Općine. Prezentovan je novi Pravilnik o stipendiranju studenata s područja naše općine, kojeg su mladi ocijenili izuzetno kvalitetnim, te su istakli zadovoljstvo jer je na zahtjev Foruma mladih SDP-a došlo do povećanja Fonda za stipendiranje studenata u ovoj godini.

Pohvalno su mladi govorili i o Odluci o nagrađivanju učenika osnovnih škola sa područja naše općine, ali i o Strategiji razvoja Općine Kalesija koja se u velikoj mjeri tiče mladih osoba.

Ono čim mladi nisu zadovoljni jeste izgradnja sportske dvorane koja je gotovo pa zaustavljena. Forum mladih SDP-a u Kalesiji smatra da  planirana sredstva Budžetom Općine Kalesija za 2018. Godinu u iznosu od 150 000 konvertibilnih maraka neće biti dovoljna da se bilo šta uradi. Zbog toga, mladi pozivaju načelnika da što hitnije projekat završetka sportske dvorane uputi ka višim nivoima vlasti, ali i organizacijama koje su spremne pomoći kako bi se ista završila i što prije pustila u upotrebu.

Na samom kraju, donesen je i zaključak kojim će se tražiti od Općinskog vijeća Kalesija da odmah po završetku izgradnje sportske dvorane u Kalesiji, ona ponese naziv: „Dvorana Erna Sinanović – Kalesija“. Vijest o smrti jedne od najboljih odbojkašica pogodila je ne samo Kalesiju, nego i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ostali smo bez vrhunske odbojkašice, ali i bez osobe koja je bila oslonac i podrška mladim igračicama. Smatramo da Kalesija, barem na ovaj način, treba da čuva i pamti ime Erne Sinanović.

OO SDP BiH Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *