Mensur Malović Zlaja ponovo na klupi OK Bosna Kalesija

  • Mensur Malović – Zlaja će u nastavku sezone biti trener OK Bosna Kalesija.

Malović će zamjeniti prvog trenera Adnana Karića, koji zbog obaveza nije mogao pratiti premijrligaški tempo, ali Karić ostaje predsjednik kluba.
Edin Glogić ostaje drugi trener, a ujedno i potpredsjednik kluba.

Mensur Malović je nekadašnji igrač ovoga kluba, a još kao aktivan igrač se bavio trenerskim poslom.
U trenerskoj karijeri je radio kao trener ŽOK POLO, OK Bosna, ŽOK Sloboda, a tokom cijele karijere radi sa onladinskim selekcijama.

Zlaja je sa upravom kluba dogovorio da preuzme klub kako bi pomogao da sačuvaju premijerligaški status i naredne sezone.
Bosna je u pet utakmica upisala četiri poraza i jednu pobjedu (2:3 u Gacku), te se sa 2 osvojena boda nalazi na predzadnjoj poziciji.
Dodatni problem jeste i povreda najboljeg igrača, korektora Jasmina Požegića.
Svakako da je najveći problem kluba to što sve svoje utakmice praktično igra u gostima. Podsjećamo, OK Bosna zbog neuslovne fiskulturne sale u Kalesije svoje domaće utakmice igra u Sapni.

“Mensur Malović je, iako mlad, već iskusan trener, i sigurno će nam itekako pomoći. Ima svoj naćin vođenja ekipe i vođenja treninga, i vjerujemo da će odradili dobar posao.
Mi smo na početku sezone postavili cilj, a to je da sačuvamo status premijerligaša. Ovo će sigurno biti osvježenje koje će dati dodatni kvalitet, i u nastavku sezone možemo očekivati i naša bolja izdanja” – govori Edin Glogić, potpredsjednik OK Bosna Kalesija.

(NKP.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *