„Ljetni sajam knjige“: Kupovnom knjiga „U potrazi za svjetlom Istine“ i „ Mjesečina endeluske noći“ pomažete liječenje doktorice Amre Ćivić

Gradska biblioteka, koja djeluje u okviru JU BKC „ Alija Izetbegović“ Kalesija, u sklopu programa „ Kalesijsko ljeto 2018“ i ove godine organizira „Ljetni sajam knjige.“ Suorganizator sajma je knjižara „Buljubašić“.

Sajam je već otvoren i trajat će narednih 10 dana. Štandovi sa knjigama postavljeni su ispred zgrade BKC-a. Na posebnom mjestu nalaze se i knjige više desetina kalesijskih autora.

– Građanima će se kao i predhodnih godina svakog ponuditi veliki izbor najnovijih beletrističkih izdanja, stručne i vjerske literature, rječnici, knjige iz oblasti popularne psihologije kao i mnoge druge, žaće Sead Buljubašić, vlasnik knjižare “Buljubašić”.

sajam5

Knjige se mogu kupiti po izuzetno prihvatljivim cijenama. Oni koji vole knjigu, a ne mogu sebi priuštiti kupovinu knjiga, se na licu mjesta mogu se učlaniti u Gradsku biblioteku, u kojoj godišnja članarina iznosi samo 10 maraka.

sajam2Ovogodišnji sajam ima i humani karalter. Naime, svaki posjetilac će moći kupovinom knjiga „U potrazi za svjetlom Istine“ i „ Mjesečina endeluske noći“ da pomogne liječenje mlade kalesijske doktorice Amre Ćivić. Riječ je o odličnim knjigama.

knjige1Knjiga „U potrazi za svjetlom Istine“ govori o prelasku kršćanskog sveštenika na islam. Ovu knjigu na bosanski jezik preveo je Kalesijac doc. dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese u Tuzli, koji je i obezbijedio stotinjak ovih knjiga za prodaju. Sav prihod od ovih knjiga ići će za liječenje Amre Ćivić. Cijena obje knjige je 10 KM, pojedinačna cijena knjiga je 5 KM.

sajam1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *