Kakanj 78 pobjednik KUP-a FBiH

Odbojkaši Kaknja 78 su pobjednici KUP-a FBiH za ovu sezonu. Kakanj je u finalnom susretu savladao Bosnu iz Kalesije sa 1:3 (21:25, 25:23, 17:25 i 16:25).  Obje ekipe će nastaviti takmičenje u KUP-u BiH. Kakanj će se u polufinalu KUP-a sastati sa banjalučkim Borcem, dok će se Bosna iz Kalesije za protivnika imati Mladost iz Brčkog.

Kakanj je pokazao da je kvalitetnija ekipa od kalesijske Bosne i da se s razlogom nalazi u samom vrhu bh-a odbojke.

Odbojkaši Bosne iz Kalesije su u utakmicu ušli s velikom dozom respekta prema gostima iz Kaknja što ih je, uz veliki broj servis grešaka, koštalo poraza u prvom setu. Bosna je najbolju igru prikazala u drugom setu kada su u finišu, na krilima domaćih navijača i uz nezaustavljivog Jasmina Požegića, stigli do preokreta i poravnanja rezultata u setovima.

U naredna dva seta do izražaja je došla bolja fizička pripremljenost Kaknja i veći izbor kvalitetnih igrača koje je imao na raspolaganju Almir Aganović.

Najbolju partiju kod domaćih pružio je kapiten Jasmin Požegić, koji je zadao najviše problema igračima Kaknja. Međutim, za bolji rezultat protiv kvalitetnijih ekipa, poput Kakanj, potrebno je imati na raspolaganju veći broj raspoloženih odbojkaša koji bar približno imaju Požegićev kvalitet.

Adnan Karić, trener Bosne, je tokom cijelom susreta pokušavao pravovremenim izmjenama i tajm autima motivisati svoje igrače i ukazati im na greške, ali osim osvojenog drugog seta kalesijski odbojkaši nisu mogli više učiniti protiv znatno jačeg Kakanja.

 

                                       BOSNA (KALESIJA) – KAKANJ 1:3

                                           (21:25, 25:23, 17:25 i 16:25)

Kalesija: Dvorana MSŠ. Gledalaca: 500. Sudije: Jasmin Husejnović i Adnan Kološ (oba Sarajevo). Linijski suci: Adela Hafizović i Damir Halilović. Delegat: Faruk Softić (Breza).

BOSNA: Požegić, Idrizović, Zulić, M.Alić, V.Hasanović, Čanić, K.Hasanović, Mehmedović, Smajlović, Mešić, R.Alić, Imamović. Trener: Adnan Karić.

KAKANJ 78: Fejzović, Begić, Čobo, Krivokapa, Mustafić, Pinjić, Ružić, Škulj, Šljivo, Tadić, Veheb, Zenović. Trener: Almir Aganović.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *