Jutro u Kalesiji prohladno, tokom dana toplije

Jutros je u Kalesiji prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je minus 4 stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 1006 hektopaskala. Danas će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano. Maksimalna dnevna temperatura oko 4 stepena celzijusa.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 13.02.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC, Bukinje i Lukavac dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Na lokalitetu Skver i mobilna Kladanj nije bilo moguće ocijeniti kvalitet zraka.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Prema izvještaju OC SCZ Srebrenik u protekla 24 sata došlo je do pojave dva klizišta na području općine Srebrenik. U naselju Cage došlo je do pokretanja klizišta koje ugrožava jedan stambeni objekat i lokalni put. U naselju Gornji Potpeć došlo je do reaktivacije starog klizišta koje ugrožava jedan stambeni objekat i veću površinu voćnjaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *