Gradska biblioteka: Odlična tribina o jeziku i promocija izdanja Instituta za jezik

Kao posljednja u nizu aktivnosti u okviru manifestacije „Dani Instituta za jezik 2019“,  u četvrtak, 21. marta, u prostorijama JU Gradske biblioteke u Kalesiji održana je Javna tribina o bosanskom jeziku i promocija izdanja Instituta iz 2018. godine. Na tribini su govorili i izdanja Instituta predstavili direktor Instituta dr. Alen Kalajdžija, te dr. Jasmin Hodžić, mr. Zenaida Karavdić i mr. Ivana Tomić.

Predstavnici Instituta su se zahvalili domaćinima i direktoru Fahrudinu Sinanoviću na odličnoj organizaciji i dočeku te svima prisutnim na dolasku i ugodnom druženju i nakon promocije.

Da je tribina bila odlična najbolje govore reakcije prisutnih. Jedan od njih je i Alija Salihović, kalesijski „Švicarac“, koji je ovih dana došao u svoju Kalesiju. On se javno zahvalio za poziv na ovu trubinu.

– Drago mi je što sam prisustvovao ovom za mene izuzetnom edukacijskom skupu. Vjerujem da sam jučer izmedju 17,00 i 18,00 sati bio možda najsretniji građjanin Kalesije, a pomalo i tužan kakvu su priliku propustili ostali Kalesijci, kazao je Alija Salihović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *