Gradska biblioteka Kalesija/ Knjiga sedmice: “Otkup sirove kože”, Abdulah Sidran

Od kada se pojavilo na tržištu, prvo u regionu sredinom 2011. a malo kasnije i u BiH, posljednje književno štivo bosanskohercegovačkog pjesnika, prozaika i filmskog scenariste Abdulaha Sidrana ne prestaje da prazni police brojnih knjižara i smatra se trenutno najprodavanijom i najtraženijom knjigom domaćag autora.
Ljubitelji Sidranove proze smatraju čak i da je ovo do sada njegovo najbolje djelo, a britka i duhovita rečenica glasovitog bh. književnika očito je našla put i do šire publike, i to ne samo u BiH.

U autobiografiji “Otkup sirove kože” Sidran piše o ljudima, vremenima i gradovima, koje je upoznao i koji su ga za sva vremena determinirali. Piše o Emiru Kusturici, Goranu Babiću i Slobodanu Praljku o Sarajevu, Goraždu i Veneciji o politici, historiji, ratovima i logorima o filmu i poeziji i općenito o iskustvu umjetnosti.

Knjigu možete potražiti u Gradskoj biblioteci Kalesija. Ako niste član biblioteke, možete se učlaniti svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 sati. Godišnja članarina iznosi samo 10 KM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: