Edin Ramić: Iz SDA isključeni Hujdur, Suljkanović i Klinčević

Iz Stranke demokratske akcije isključena su tri člana Općinskog odbora u Kalesiji.

Izlaznu kartu dobili su zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) Fetah Hujdur i Zijad Suljkanović te Mufid Klinčević, novoizabrani ministar poljoprivrede u Vladi ovog kantona. Ovu informaciju za NEON Televiziju potvrdio je povjerenik OO SDA Kalesija Edin Ramić.

– Uskoro će bit još isključenja. Hujduru, Suljkanoviću i Klinčeviću je ponuđeno da se izjasne da li će djelovati u okviru struktura SDA, odnosno da se isključe od djelovanja kroz neformalnu grupu i novu političku stranku – kazao je Ramić, te objasnio da su oni nisu prihvatili ponudu.

Dvojica zastupnika u Skupštini TK na 47. redovnoj sjednici glasali su za smjenu Vlade na čelu sa tadašnjim premijerom Begom Gutićem.

Hujdur je kazao da se neće žaliti i da će prihvatiti isključenje iz stranke, a istog mišljenja je i Suljkanović, koji navodi da će biti dio novog političkog projekta, odnosno “Pokreta demokratske akcije”.

Suljkanović je odgovorio i na novinarsko pitanje da li je pokretač ovog projekta Mirsad Kukić.

– S obzirom na to da je Kukić bolestan, ne vjerujem da će biti na čelu stranke, ali će nam pomoći da istu osnujemo – rekao je.

Odluku o isključenju iz SDA ministar poljoprivrede Mufid Klinčević nije komentarisao jer zbog obaveza, kako je kazao, nije u mogućnosti da razgovara.

 

(Neon TV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *