Danas sunčano i vruće

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području naše općine zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda i krivičnih djela nije bilo.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite na području Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata osim nekoliko tehničkih, imale i tri intervencije na gašenju požara i to na području grada Tuzle u naselju Crno Blato gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površine te na području općine Banovići, naselje Oskova, gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i općine Gradačac gdje je u naselju Donje Krečane gorjelo nisko rastinje ukupne površine cca 10 dunuma. Požari su lokalizirani i ugašeni.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  naselja Sarači, Zahirovići,Živčići,Pjanići, Hadžići i Mešići, Vukovije Donje  od Jutela prema Vukovijama Gornjim, Pista, Hadžići, Memići – od riječice Tavne, od škole u Memićima lijeva strana do Rileta, Šahbazi i Muratovići

VRIJEME:

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 21 stepen celzija, relativna vlažnost vazduha 85 %, a atmosferski pritisak  990 hektopaskala. Prema prognozama danas se očekuje pretežno sunčano i vruće. Tokom dana, uz mjestimičnu malu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 34 i 40, na jugu i sjeveru zemlje do 42 stepena.

U četvrtak 03.08.2017., sunčano i vruće. Vjetar, slab, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 18 do 24, na jugu od 25 do 28, a dnevne od 34 do 39, u Hercegovini i Posavini do 42 °C.

U petak 04.08.2017., sunčano i vruće. U večernjim satima ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguć pljusak kiše praćen grmljavinom. Jutarnje temperature od 19 do 24, na jugu od 24 do 28, a dnevne od 36 do 42 °C.

U subotu 05.08.2017., sunčano i vruće. U večernjim satima ponegdje na sjjeverozapadu Bosne je moguć pljusak kiše. Jutarnje temperature od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevne od 34 do 39, u Hercegovini i Posavini od 38 do 42 °C.

U nedjelju 06.08.2017., sunčano i vruće. Krajem dana i u večernjim satima u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 18 do 24, na jugu od 24 do 28, a dnevne od 34 do 40, u Hercegovini i Posavini do 42 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA:

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Nadprosječne temperature tokom dana i manjak svježine u noći negativno će djelovati na većinu ljudi. Rizične grupe poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba trebale bi maksimalno reducirati aktivnosti, naročito u periodu od 11 do 17 sati. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *