Crvenom križu Kalesija priznanje za posebne usluge zaštite i spašavanja u 2017.godini

U ponedjeljak 5. marta  u velikoj Sali Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u Sarajevu obilježen 1. mart, Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom održana je Svečana sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) u okviru koje su pojedincima i kolektivima, pravnim licima, društvenim i drugim organizacijama i udruženjima, uručena priznanja za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja tokom 2017. godine koje dodjeljuje Federalni štab civilne zaštite.

Prisutnim se obratila zapovjednica Štaba, Jelka Milićević, i načelnik Štaba, Fahrudin Solak.

U okviru  Svečane sjednice pojedincima i kolektivima, pravnim osobama, društvenim i drugim organizacijama i udruženjima, uručena su priznanja za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja tokom 2017. godine.Plaketu, Zlatnu značku, Pismenu pohvalu i Pisanu zahvalnicu civilne zaštite za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja tokom 2017. godine, koje dodjeljuje Federalni štab civilne zaštite, dobilo je 105 kolektiva i pojedinaca.Priznanje je dodijeljeno i Crvenom križu općine Kalesija.

Na svečanosti, naglašeno je da je, nakon katastrofalnih poplava iz 2014. godine, prošla, 2017. godina, bila posebno zahtjevna u gašenju brojnih požara i potraga za nestalim osobama ali i po, do sada najvećoj, prvoj civilnoj vježbi NATO saveza u BiH, održanoj u septembru na području Tuzle i okoline.

 

 

 

(Kalesija.info)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *