BH Telecom donirao opremu Crvenom križu Kalesija

Godina na izmaku jedna je od uspješnijih za Crveni križ općine Kalesija,u kojoj su realizovane brojne aktivnosti a jedna od važnijih bila je i opremanje Višenamjenske terenske jedinice.

Obzirom na ulogu Crvenog križa da  shodno svojim principima djelovanja pomaže ugroženim ljudima, pripravnost i odgovor na prirodne i druge nesreće je jedna od njegovih primarnih aktivnosti, bez obzira na to da li se radi o malim i lokalizovanim prirodnim nesrećama ili onima velikih razmjera, unutrašnjim konfliktima i sukobima ili međunarodnim oružanim sukobima.

Zbog navedenih uloga, rukovodstvo Crvenog križa prepoznalo je važnost opremanja Višenamjenske terenske jedinice, jedinice koja je zbog svoje važnosti za sistem zaštite i spašavanje općine Kalesija transformisana u Službu zaštite i spašavanja Crvenog križa općine Kalesija.

Podršku opremanju Službe zaštite i spašavanja Crvenog križa općine Kalesija pružio je BH Telecom ,vodeća  kompanija u pružanju telekomunikacijskih usluga,donacijom novčanih sredstava.

Donacijom BH Telecoma Crveni križ općine Kalesija nabavio je medicinsku opremu kao i uniforme za članove Službe zaštite i spašavanja. Navedena oprema sastoji se od uniforme (jakna i pantalone),čizama,zaštitnih kaciga,prsluka za spašavanje na vodi,transportnih ruksaka te      medicinskih pomagala udlaga,okovratnika,ambu balona i spinalne daske.

Zahvaljujući BH Telecomu,Crveni križ općine Kalesija dobio je kvalitetno opremljenu i funkcionalnu Službu zaštite i spašavanja,spremnu da u narednom periodu odgovori na sve postavljene zadatke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: