Pretresi u šest gradova TK: Uhapšeno 15 osoba, pronađeno oružje i droga

U skladu s Operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe droge i nedozvoljenog držanja oružja i municije, pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su izvršili više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca, a uhapšeno je ukupno 15 osoba.

Tokom pretresa pronađeni su lovačka puška, automatska puška kalibra 7,62 mm, vazdušna puška, pištolj, sedam komada municije kalibra 7,65 mm, dva bajoneta, plazma TV, laptop, dvije SIM kartice, mobitel, veća količina droge canabis sativa, više pvc. pakovanja u obliku loptica u kojema se nalazila droga speed, 24 manja paketića i jedan veći paketić u kojima se nalazila droga, četiri manja pakovanja pvc. folije u kojima se nalazila droga kokain, jedna pvc. vrećica u kojoj se nalazilo 18 sjemenki indijske konoplje, šest drobilica i tri digitalne vage.

Nakon obavljenih pretresa uhapšeni su A.H. (30) iz Gračanice, zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i dvije teške krađe i K. N. (25) iz Gračanice te su obojica uz izvještaj predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Uhapšeni su i E. F. (34) iz Tuzle, M. K. (39) iz Srebrenika, odbojica zbog kršenja Zakona o oružju i municiji, A. H. iz Živinica, zbog sumnje da je počinio tešku tjelesnu ozljedu, nasilničko ponašanje i prekršenja Zakona o oružju i municiji TK, kao i E. B. (28) iz Tuzle, E. B. (24) iz Gradačca, A. M. (28) iz Tuzle i M. S. (24), nastanjen na području Doboja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omugućavanja uživanja opojnih droga.

Uhapšeni su i A. H. (37), M. B. (23) obojica iz Tuzle, I. P. (40) iz Lukavca, A. I. (28) nastanjen na području Gračanice, M. I. (26) iz Gradačca i A. K. (26) iz Tuzle, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

MUP TK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: