Na putevima TK-a 26 lokacija okarakterisano kao „crne tačke“, među njima i dionica puta od Tuzle do Sarača

Godišnje na putevima u Tuzlanskom kantonu dogodi se veliki broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, a da se radi o veoma opasnim dionicama potvrđuje i činjenica da je čak 26 lokacija okarakterisano kao “crna tačka”.

“Na dionici magistralnog puta M18, od naseljenog mjesta Šićki brod do Kovačića u općini Kladanj, nalazi se čak osam lokacija koje smo mi označili kao crne tačke”, kazali su iz MUP-a TK. Na istom magistralnom putu od mjesta Donji Potpeć do Špionice kod Srebrenika “aktivno” je šest lokacija koje se mogu okarakterisati kao crne tačke.

Među „crnim tačkama“ na području TK, prema podacima MUP-a Tuzlanskog kantona je i dionica magistralnog puta M4 od Tuzle do Sarača u općini Kalesija.

U toku 2017. godine najveći broj saobraćajnih nesreća dogodio se na magistralnim putevima, rekli su nam iz Uprave policije MUP TK-a.

Najčešći uzrok nastanka saobraćajnih je neprilagođena brzine kretanja vozila.Crna statistika je zabilježena i ove godine. Naime, od januara do aprila 2018. godine, na području ovog kantona ukupno se dogodila 881 saobraćajna nesreća, od čega je njih osam završilo sa smrtnim ishodom.

Najveći broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom u toku 2017. godine dogodio se na dionici magistralnog puta M-4, od naseljenog mjesta Bistarac do naseljenog mjesta Gnojnica u općini Lukavac, potvrdili su nam iz MUP-a TK.

 

(Fokus)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *