Informacija iz UKC-a Tuzla o stanju povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći u Tojšićima

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se jučer (nedjelja, 12.novembar) dogodila u Tojšićima, na dijelu magistralnog puta Tuzla – Zvornik, poginule su dvije, a povrijeđeno je šest osoba.

Život su izgubili  Edina Islamović i maloljetni Muhamed Mešanović, petnaestogodišnji sin Senaida Mešanovića.

Iz Službe za odnose s javnošću UKC-a Tuzla su za Radio Feral kazali da je sinoć, nakon saobraćajne nesreće u Tojšićima,  u UKC Tuzla primljeno šest pacijenta.

“Pacijenti inicijala H.H., M.S. i I.M. trenutno su smješteni na Klinici za hirurgiju. Dijete inicijala I.A. je sa dječijeg odjeljenja smješteno na ortopediju, dok se drugo dijete inicijala I.A. nalazi na odjeljenju dječije hirurgije. Osoba inicijala I.F. trenutno se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, na odjelu intenzivne njege”, rekli su Iz UKC-a Tuzla, ali nam nisu mogli potvrditi informaciju da li je neko od pacijenata u životnoj opasnosti.

Podsjećamo, velika tragedija pogodila je Kalesiju minulog vikenda.

U dvije odvojene nesreće izgubljena su četiri života.

Dva mlada života ugašena su u subotu navečer u rijeci Spreča, kod mosta Sead Džafić u Kalesiji (Halil Zahirović i Asmira Smajić) dok su jedna žena (Edina Islamović) i petnaestogodišnji dječak (Muhamed Mešanović) pogunili jučer u saobraćajnoj nesreći u Tojšićima.

U povodu izgubljena četiri života načelnik općine Kalesija Sead Džafić danas je proglasio Dan žalosti na području općine Kalesija.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *