VLADA FBiH: NOVČANA PODRŠKA ZA 1.511 OTPUŠTENIH PRIPADNIKA ORUŽANIH SNAGA BiH

Na današnjoj telefonskoj sjednici Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku kojom se Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata odobrava izdvajanje sredstava iz Tekuće rezerve Vlade FBiH u iznosu od 699.593,00 KM, saopćeno je iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

Ova sredstva namijenjena su za isplatu prve tranše jednokratne novčane podrške za 1.511 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su otpušteni iz službe u Oružanim snagama i penzionisani 2010. godine.

Drugu tranšu u istom iznosu trebalo bi realizirati najkasnije do 31. decembra, u skladu sa zaključkom Vlade FBiH sa 69. sjednice od 22. novembra, utemeljenom na dogovoru Vlade FBiH s predstavnicima ove populacije.

To znači da će svaki od ovih pripadnika dobiti po 926 KM.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su otpušteni iz službe u Oružanim snagama BiH i penzionisani 2010. godine u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, na koje se odnosi ova odluka, bit će u skladu s aneksom Pisma namjere Međunarodnom monetarnom fondu obuhvaćeni jedinstvenim zakonom o povoljnijem penzionisanju kojeg, kao novu strukturalnu odrednicu, treba usvojiti do kraja januara 2013. godine.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: