Užurbane pripreme na „Al-Jazeeri Balkans“: GORAN MILIĆ OKUPLJA NOVINARSKI TIM

Goran Milić definitivno će biti direktor programa i vijesti na „Al-Jazeeri Balkans“, potvrđeno je „Avazu“ od izvora u toj medijskoj kući. Iako, za sada, nije potpisao nikakav ugovor, saznajemo da će to najvjerovatnije uraditi nakon što 24. januara ove godine bude zvanično penzionisan.

Zanimljivo je da Milić već učestvuje u razgovorima s novinarima iz cijelog regiona koji su se prijavili na konkurs za posao na „Al-Jazeeri Balkans“, što znači da on, praktično, već formira svoj novinarski tim. Cijeli postupak odabira kadrova vodi Zakir Smailagić, koji je svojevremeno radio u „ASA Holdingu“.

Smailagić je završio „ICM Sheffiled University“ u Velikoj Britaniji i magisterij iz oblasti ljudskih resursa te će on najvjerovatnije biti direktor za ljudske resurse. U cijelom procesu kao savjetnik se pojavljuje i bivši vlasnik NTV 99 Adil Kulenović.

Proteklih dana obavljeni su razgovori sa čak 150 novinara u cijelom regionu. U četvrtak se tako razgovaralo s novinarima iz Srbije u Beogradu. Kriteriji su veoma visoki. Inače, direktor tehnike na „Al-Jazeeri Balkans“ bit će bivši uposlenik RTL-a i dosadašnji šef tehnike Nove TV Miljenko Logožar.

Najviše odbijenica sarajevskim novinarima

Na „Al-Jazeeri Balkans“ komentiraju da gotovo ne postoji poznatiji novinar u regionu, prije svega televizijski, da se nije prijavio na konkurs. No, značajan dio prijava odbačen je već prilikom razmatranja biografija. Najslabije biografije, kako saznajemo, stigle su iz BiH, većinom bošnjačkih novinara iz Sarajeva, koji jednostavno nisu shvatili na koliko visokim standardima insistira arapski CNN.

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *