U ŠEHERU ODRŽANA MANIFESTACIJA "DJEČIJI DAN"

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Osmaci, a uz podršku Osnovne škole Memići, 23. decembra ove godine, u Kulturno – sportskom centru u Šeheru, održana je manifestacija “Dječiji dan”.

Manifestacija je počela prisjećanjem na lik i djelo rahmetli Nedžada Ibrišimovića, jednog od najboljih pisaca u historiji naše zemlje. Potom, o važnosti čitanja, ali i pisanja knjiga, govorio je književnik Mehmed Đedović. Učenicima i drugim gostima, o historiji naselja na području opštine Osmaci, govorio je Dževad Tosunbegović. Upriličeni su i nastupi dramske, recitatorske i muzičke sekcije Osnovne škole Memići.

Tokom manifestacije, proglašeni su i najbolji radovi, koji su osvojili prva tri mjesta na takmičenju za najbolji crtež, najbolju priču i najbolju pjesmu, na temu: Moje selo. Najboljima su uručene i nagrade.

Najbolji crtež je uradio Adnan Mehanović I-b razred. Najljepše stihove o svom selu je napisala Dženana Tosunbegović III-a razred, dok je najbolju priču napisala Nejra Jusić, VIII-a razred.

Manifestaciji je prisutvovao i Edin Ramić, savjetnik za povratak i dijasporu Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *