Temperature zraka u BiH sljedeće sedmice i do -3 stepena Celzijusa

U ponedjeljak u Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme, a u Bosni veća oblačnost i to prije podne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni puhat će slab vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini očekuje se umjereno jaka bura. Najnižajutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između -1 i četiri stepena Celzijusa, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se većinom između osam i 13 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini bit će sunčano vrijeme. Puhat će slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i jedan stepen Celzijusa, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između deset i 14 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusa.

”U srijedu prije podne je moguća mala do umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana očekuje se postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Puhat će vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i tri stepena, na jugu zemlje od pet do devet stepeni Celzijusa”, istakli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *