“Taksa”: Federalni MUP predao tužiteljstvu 42 uhićene osobe

Federalna uprava policije podnijela je Tužiteljstvu BiH izvješće protiv 42 osobe zbog organiziranog kriminala u svezi s krijumčarenjem, a među uhićenima je 15 policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Prema saznanjima istražitelja, policajci su svojim službenim položajem omogućavali pojedincima neometan prolazak krijumčarene robe, za šta su od krijumčara primali novčanu naknadu. Osnovano se sumnja kako su prijavljeni, tijekom prošle i ove godine, kontinuirano krijumčarili neocarinjenu robu koju su ilegalno uvozili i distribuirali na području BiH i drugih zemalja.

Provodeći naredbu Suda BiH, istražitelji Federalne uprave policije došli su do saznanja kako se organizirana kriminalna grupa bavi krijumčarenjem cigareta iz Crne Gore, preko BiH, u Hrvatsku, te kako se jedan dio cigareta ilegalno distribuira u BiH, a drugi krijumčari za Njemačku.

Uhićene osobe saslušali su službenici Federalne uprave policije, nakon čega su ih uz izvješće predali u nadležnost Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je Srni kako su Tužiteljstvu jutros predane ukupno 42 osobe, od kojih je dvadesetak aktivnih policajaca županijskih MUP-ova i MUP-a Republike Srpske koji su uhićeni u akciji ”Taksa”, a osumnjičeni su za krijumčarenje visokotarifne robe. On je rekao kako će, nakon saslušanja, najvjerovatnije za većinu ovih osoba biti predložen pritvor.

U jučerašnjoj zajedničkoj akciji policijskih snaga BiH na području Hercegovine sudjelovalo je više od 200 policijskih službenika MUP-a RS, Federalne uprave policije i županijskih MUP-ova. Akcija je izvedena po nalogu Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

(Dnevnik.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: