Stiglo zahlađenje: U BiH uglavnom kiša, dijelove Hratske prekrio snijeg

Prognoze meteorologa su se obistinile. Stiglo je zahlađenje sa padavinama. U većem dijelu Bosne i Hercegovine pada kiša, a na sjevorozapadu, zapadu Bosne i na planinama susnježica i snijeg. Temperature su se spustile od 4 do 0 stepeni celzijusa.

Na putnim pravcima Ripač-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Drvar snijeg se zadržava na kolovozu. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Za razliku od BiH gdje još uvijek nema većih problema, U Hvatskoj snježne padavine  već prave probleme u saobraćaju.

Snijeg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, Gorskom Kotaru…Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto.

Zabijelio se vrh Zagrebačke gore. Na Sljemenu pada jak snijeg, temperatura je minus 1, a snježni pokrivač već je premašio pet centimetara. Najavljena promjena vremena stigla je u ponedjeljak ujutro u gotovo cijelu Hrvatsku.

Temperature zraka značajno su se spustile, u većini zemlje pada kiša, a u Lici, Gorskom kotaru i višim predjelima središnje Hrvatske snijeg.

U područjima gdje pada snijeg očekuje se stvaranje debljeg pokrivača, ponegdje čak i do pola metra. Pahulje bi do kraja dana mogle dolepršati i do nizina središnje i istočne Hrvatske, piše 24sata.hr.  Prema prognozi DHMZ-a, idućih dana na kopnenom području će i dalje ostati hladno i uglavnom oblačno uz povremenu kišu i snijeg. Najviše padalina bit će još u utorak, srijedu i četvrtak.  Snijeg je moguć i u nizinskim područjima, uglavnom u ponedjeljak navečer i u utorak ujutro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *