Povoljni uslovi za vožnju na putevima u BiH

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u BiH ovoga jutra saobraćaj se odvija uz relativno povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila.

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučujemo češće pauze. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve:  Buna-Stolac, Maglaj-Žepče, Vogošća-Sarajevo, Simin Han-Kalesija, Poriče-Kupres i Stupari-Kladanj.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH nema dužih zadržavanja, ali se na ulazu u Hrvatsku (GP Gornji Brgat) čeka od 60 do 90 minuta. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *