Poljoprivrednici postigli dogovor sa ministrom Krajinom i Lijanovićem

poljoprivrednici-bih-protest2Predstavnici Udruženja poljoprivrednika u BiH održali su sastanak sa federalnim ministrom finansija Antom Krajinom i ministrom poljoprivrede Jerkom Ivankovićem Lijanovićem na kojem su izneseni argumenti sa obje strane oko isplate poticaja, poljoprivrednici sa svojim potrebama i nemogučnošću odlaganja i sa druge strane ministri sa nemogučnošću isplate prije dvadesetog ovog mjeseca.

U konačnici je postignut dogovor da će se do kraja mjeseca obračunati i unijeti u trezor sve proizvodnje svih kantona za prvih šest mjeseci, te da će iste biti isplaćene.

„Nismo i ne možemo biti zadovoljni , ali smo pokazali strpljenje nebrojno puta i lično ću zagovarati da čekamo kraj mjeseca, ali ne mogu to obećati. Konačan stav o našem djelovanju donijeti će predsjedništvo UPuBIH, da li da čekamo ili da radikalno djelujemo. Sjednicu ćemo sazvati za petak, nakon čega ćemo na press konferenciji iznijeti svoj stav“kazao je Miro Pejićpredsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH, navodi se u saopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *