Počela dvomjesečna kampanja za poboljšanje sigurnosti drumskog saobraćaja

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova od danas će provoditi dvomjesečnu kampanju za poboljšanje sigurnosti drumskog saobraćaja pod nazivom “Pazi kakav trag ostavljaš”.

Kampanja predstavlja jednu od aktivnosti Ekspertnog tima u okviru provođenja mjera iz Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja 2008.-2013. Cilj je ukazati na najčešće uzroke saobraćajnih nesreća, jer brza vožnja, vožnja pod utjecajem alkohola ili droga te posebno izražena upotreba mobilnih telefona tokom vožnje i dalje uzimaju veliki broj života.

Provođenjem ove kampanje nastoje se dodatno ojačati napori Ekspertnog tima Ministarstva u spašavanju života u saobraćaju.

Predsjednik Ekspertnog tima Kemal Ademović je istakao kako je u proteklom periodu realizacijom akcionog plana i strategije za poboljšanje sigurnosti u saobraćaju smanjen broj saobraćajnih nesreća i stradalih za pet posto na godišnjem nivou, te je izrazio nadu kako će i ovom kampanjom biti ostvaren cilj da se taj broj dodatno smanji.

Savjetnik federalnog ministra policije Enes Bezdrob poželio je sretnu kampanju te istakao potrebu da se utječe na svijest vozača o opasnostima koje nosi neodgovorno ponašanje u saobraćaju. Član Ekspertnog tima Željko Klisara naglasio je kako se u Kantonu Sarajevo u prvih devet mjeseci ove godine dogodilo 8.700 saobraćajnih nesreća, ali je broj poginulih osoba u njima znatno manji (13) u odnosu na isti period prošle godine (24).

U okviru kampanje su predviđeni bilboardi, TV i radijski spotovi, promo materijali te 16 promotivnih događaja, a Ministarstvo će je provoditi u saradnji sa agencijom Boram.

Klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: