Oblačno vrijeme sa kišom i snijegom i u narednim danima

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u nizinama većinom će padati kiša, na planinama snijeg. U Krajini će prije podne kiša preći u snijeg ili susnježicu. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak u većem dijelu zemlje se prognozira snijeg, a na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U ponedjeljak, 19.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 4 i 8°C.

U utorak, 20.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Više padavina u Hercegovini, gdje se prognozira 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 4 i 8°C.

U srijedu, 21.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 3 i 7°C.

U četvrtak, 22.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu slaba kiša. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje između 6 i 11°C.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *