“Krimolovci” – U februaru zaprimljeno 414 poziva i 15 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u februaru ove godine registrirali su 414 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”.

Osim navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljene su 44 prijave, od čega je 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama i oružjem. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 30 su proslijeđene na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po 11 je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je deset povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Također, policijski službenici SIPA-e dali su 110 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci”, saopćeno je iz SIPA-e.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *