Državljanin BiH “pao” u Njemačkoj jer je policajac razumio bosanski

Njemački saobraćajni policajci u utorak su postavili kontrolni punkt u Münchenu.

U 14.10 sati policajci su zaustavili “grešnika”: Državljanin BiH za upravljačem crnog BMW-a vozio je 64 km/h na mjestu gdje je brzina limitirana na 50 km/h.

Pošto se radi o prilično beznačajnom kršenju propisa, Bosanac je trebao platiti kaznu od 15 eura, piše minhenski Merkur.

No, ispostavilo se da je 31-godišnji Bosanac vozio automobil svoje supruge. Kod sebe nije imao nikakav važeći dokument – pasoš, ličnu kartu, vozačku dozvolu niti homologaciju za modifikacije izvršene na BMW-u.

Umjesto toga dao je “usmene” podatke koji su bili primjetno kontradiktorni. Potom je nazvao suprugu i na bosanskom jeziku joj objasnio da donese dokumente od prijatelja koji je sličan njemu.

Na veliku žalost vozača BMW-a, njegov razgovor sa suprugom čuo je jedan od policajaca koji razumije bosanski jezik. Bosanac je odveden u policijsku stanicu radi identifikacije, gdje je izjavio da je dao lažne podatke pošto ne posjeduje vozačku dozvolu za Nemačku.

Umjesto beznačajnog saobraćajnog prekršaja s mandatnom kaznom, 31-godišnjeg državljanina BiH sada očekuje niz krivičnih prekršaja – vožnje bez važeće dozvole, davanje lažnih ličnih podataka, istraga o isteku radne dozvole…

Njegova supruga takođe se suočava s krivičnom prijavom jer je prepustila automobil osobi za koju je znala da nema vozačku dozvolu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: