BH TELECOM NUDI ZVORNIČANIMA NOVA RADNA MJESTA

Aktivnosti na upošljavanju građana Zvornika, koje sprovodi Fadil Banjanović Bracika, Delegat u Vijeću Naroda RS,  nastavljene su i ovih dana.  Do sada je Banjanović obavio razgovorie sa predstavnicima  nekoliko firmi koje nude nova radna mjesta za građane Zvornika. Već uveliko se radi na projektu upošljavanja Roma, zatima otvaranje maloprodajnjih objekata firme „Riva – komerc“ na području opštine Zvornik u kojima, kako smo već  pisali o tome, trebaju biti uposleni povratnici Zvornika. A danas su obavljeni i razgovori sa predstavnicima  Federalne direkcije BH Telecoma iz Tuzle.

Naime, Enver Husčić, direktor Federalne direkcije BH Telecoma Tuzla, sa saradnicima posjetio je opštnu Zvornik,  te razgovarao sa zamjenikom načelnika opštine Zvornik Miletom Jovićem, Fadilom Banjanovićem Delegatom u Vijeću Naroda RS i Milanom Cvjetinovićem, načelnikom za privredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik. Razgovarano je o mogućnostima  otvaranja novog BH Telecom centra, odnosno maloprodajnog objekta u centru Zvornika.

 

Riječ je o otvaranju novog  „ Telecom Shoping centra“ u centru Zvornika, u kojem bi bili uposleni građani Zvornika.  Danas je načinjen prvi korak o mogućoj saradnji između BH Telecoma i opštine Zvornik, a cilj je da se do kraja godine i realizuju ovi planovi.  Naime, predstavnici BH Telecoma iz Tuzle, već danas su obišli neka mjesta u Zvorniku, i istražili mogućnosti kupovine ili iznajmljivanja prostora u kojem bi bio smješten „Shoping centar“.

Za građane  Zvornika i okolnih mjesta otvaranje ovakvog centra značilo bi mnogo veću dostupnost svih usluga BH Telecoma i proizvoda iz širokog uslužnog i prodajnog asortimana, a svakako je to i pomoć građanima Zvornika na polju upošljavanja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *