ŽOK "Tuzla" izbačena iz Premijer lige!

detalj sa utakmice nekadasnjih premijerligasa Tuzla - PoloZbog neispunjavanja obaveza na ime kotizacije, registracija igračica, te članirine nadležnom Savezu, ŽOK “Tuzla” je u ovoj sezoni uskraćeno igranje u Premijer ligi za odbojkašice.

Automatizmom će tuzlanske odbojkašice, koje su od 1995. donijele 12 titula u Tuzlu i ne tako davno suvereno vladale ovim sportom na prostru BiH, takmičenje početi u posljednjem rangu takmičenja, Drugoj ligi FBiH – Sjever.

– U ovoj godini nismo dobili niti jedne marke od Općine Tuzla, koja pronalazi načine da finasira druge premijerligaše iz kolektivnih sportova. Ako im nije u cilju da imaju premijerligaša, neka im je na čast. Imali smo obećanja, na osnovu toga obećavali Savezu da ćemo ispuniti obaveze i doveli se do toga da nemamo pravo nastupa. Bezbroj puta sam kucao na vrata nadležnih institucija, koja očigledno nemaju sluha za sport – rekao je za Tuzlainfo Alija Fatić, predsjednik ŽOK “Tuzle”.

Nakon što je zbog istih razloga prošle godine od najjačeg takmičenja u košarci odustalo “Jedinstvo 1989”, ovo je novi šamar tuzlanskom sportu koji kroz sudbinu košarkaša, nogometaša, rukometaša… proživljava najteže dane u posljednje dvije decenije.

Tuzlainfo / N. Ć./

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *