Živinice: Drugi javni poziv pravnim subjektima za stručno osposobljavanje

Općinski načelnik Asim Aljić objavio je Drugi javni poziv pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora za realizaciju Programa obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Pozivaju se pravni subjekti iz javnog, privatnog i nevladinog sektora prvenstveno sa  područja Općine Živinice, da na osnovu vlastitih mogućnosti iskažu spremnost za prijem i učešće u Programu osposobljavanja za rad u struci stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenih osoba visoke stručne spreme (VSS) i srednje stručne spreme (SSS)-IV stepena.

Broj lica koji će biti obuhvaćen stručnim osposobljavanjem bez zasnivanja radnog odnosa uslovljen je preostalim sredstvima na navedenoj budžetskoj poziciji Budžeta Općine Živinice za 2016. godinu i to: 70% VSS i 30% SSS.

Svoje aplikacije o spremnosti za prijem lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa po vrstama zanimanja i broju osoba, pravni subjekti mogu dostaviti Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Živinice, na prijavnom obrascu koji se može preuzeti u Šalter sali i na web stranici Općine Živinice.

Adresa: Općina Živinice, ulica Alije Izetbegovića, broj: 28, 75270 Živinice.

Javni poziv objavljen je jučer (28.09.2016.) i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Drugi javni poziv u cjelosti možete pogledati na na oglasnoj tabli i web stranici Općine Živinice www.opcinazivinice.ba u rubrici KONKURSI-OGLASI-POZIVI.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *