Večeras prijateljske fudbalske utakmice širom svijeta

1Širom Evrope, ali i u ostatku svijeta, večeras će biti odigrane prijateljske utakmice  nacionalnih selekcija.

U 18 sati na stadionu “Stožice” u Ljubljani, reprezentacija Slovenije će ugostiti Bosnu i Hercegovinu, a Hrvatska će u Londonu igrati protiv Južne Koreje. Utakmica, koja će se igrati na stadionu “Craven Cottage”, počinje u 15 sati.

Treći predstavnik jugoistočne Evrope Srbija će igrati protiv Južnog Kipra. Utakmica počinje u 18 sati na stadionu “Neo GSP” u Strovolosu.

Još jedan važna utakmica, koja će privući pažnju publike, biće odigrana između Makedonije i Danske. Utakmica počinje u 19,30 sati na nacionalnoj areni “Filip II Makedonski” u Skoplju.
Albanska reprezentacija će ugostiti reprezentaciju Gruzije na stadionu “Kombetar Qemal Stafa” u Tirani u 19 sati.

Turska će u 19,15 sati dočekati Češku na stadionu “19 Mayis” u Manisi.

Isto tako, večeras će biti odigrano i nekoliko vrlo zanimljivih utakmica koje privlače veliku pažnju ljubitelja fudbala širom svijeta.

Engleska reprezentacija će dočekati na stadionu “Wembley” reprezentaciju Brazila. Utakmica počinje u 20,30 sati.

Osim utakmice između Engleske i Brazila, aktuelni svjetski prvak Španija će susresti sa Urugvajom. Utakmica koja će biti odigrana na internacionalnom stadionu “Khalifa” u Dohi.

Osim ovih utkamica širom svijeta igraju se i sljedeće prijateljske utkamice: Mađarska – Bjelorusija, Norveška – Ukrajina, Izrael – Finska, Holandija – Italija, Švedska – Argentina, Grčka – Švicarska, Vels – Austrija, Rumunija – Australija, Francuska – Njemačka i Portugal – Ekvador.

 (Anadolija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *