Tomislav Židak:Nema stranca do Bosanca!

Nema stranca do Bosanca! Ispričavam se čitateljima ako sam baš tako gledao sinoćnje utakmice! Tako se u četvrtak navečer razvijao hrvatski nogomet, nakon Hajdukove pobjede nad Rumunjima Dinamov trijumf u mađarskom Györu.U naslovnim ulogama su bili Senijad IbričićVahid Halilhodžić! Dvojica bosanskih legionara, jedan genijalni nogometaš i jedan trener svjetskih kapaciteta. Koji je razbudio ono što je začeo Velimir Zajec, a Vahid Halilhodžić je u dva dana “razgorio” u samo dva treninga.

Hajduk je u furioznoj igri oduševio stotine tisuća svojih navijača, a Dinamovi grači su napokon pokazali – karakter. I sasvim je nevažno, je li i on bosanski ili šibenski, jer Dinamovi navijači su, nakon Kaciana,RoreDražen PetrovićaShchildenfelda, “javio” se novi dobri duh zagrebačkog nogometa – AnteRukavina.

Oprostite na euforiji, ona je u ovom času normalna, sasvim normalna, jer pobjede Dinama i Hajduka vratile su vjeru u hrvatski nogomet. Koji je bio poljuljan aferama, ispadanjima u pretkolima, defetizmu koji je ovladao i nakon ispadanja hrvatske reprezentacije saSvjetskog prvenstva. Lošim serijama, nadamo se, došao je kraj.

Kada sam prvi put vidio Senijada Ibričića, vidio sam –Prosinečkog. Malo sam sumnjao u vlastiti vid, jer je Prosinečki sjedio u svečanoj loži stadiona uKranjčevićevoj, a neki “mali žuti” je igrao dolje. Nekoliko puta sam pogledao i “gore i dolje” i shvatio da je “onaj dolje” jedan sasvim drugi čovjek. Čak nije bio ni Zagorec! Sinoć je bio režiser jedne velike, Hajdukove pobjede. I kao dinamovac, uz čestitke, moram reći da mi je žao što nije igrao u Dinamu. Ali Hajduk je također veliki hrvatski klub. I nešto stariji od Dinama.

Vahid Halilhodžić nije mogao u dva dana napraviti preokret u Dinamovoj svlačionici! On je donio samo autoritet, ime svjetski vrijednog trenera, koji je stegnuo Dinamovu malodušnost, europsku melankoliju i, nadamo se, odveo Dinamo u Europsku ligu…

Bravo Vaha! Ali, gdje su bili oni koji vode Dinamo? Gledali su to na TV-u u Hercegovini. Neki i u kinu “ Mosor”. Poštujem svaki protest, ali Dinamo treba podršku. Ovaj put je Ante Rukavina, nikad dokazan u Hrvatskoj, napokon potvrdio da je napadač visoke europske klase i odveo je modre u Ligu Uefa.

On je s dva gola (bio je blizu i hat-tricka) potvrdio da je pravi nasljednik MarijaMandžukića, a možda čak i bolji. Njegova era u Maksimiru je tek počela i danas bih i ja tražio od igrača – čestitajte Anti Rukavini na njegovim golovima! Doveo je Dinamo u predvorje Europe…

(Jutarnji list)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *