TK: Formiran tim za provođenje akcije "Kupujmo domaće"

MTTS2Jučer je konstituiran Međuresorni tim za provođenje Akcije «Kupujmo domaće», kojeg čine Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstvo razvoja i poduzetništva, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstvo zdravstva, Uduženje potrošača «Klub potrošača TK» Tuzla, KP TK-Udruženje za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam te privredna društva koja se bave prehrambenom industrijom i proizvodnjom roba široke potrošnje. Tim je formiran zaključkom Vlade TK, a Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja je zaduženo da bude na koordinira ovim tijelom.

 

Učesnici sjednice su bili jedinstveni u tome da je jedna ovakva kampanja prijeko potrebna i da će ići u kontinuitetu, te da uz podršku šire društvene zajednice očekuju pozitivne rezultate kako po pitanju povećanja proizvodnih kapaciteta tako isto i u nastojanju da se poveća kupovina i potražnja domaćih proizvoda.

Ovom prilikom se čuo i zanimljiv podatak iz jednog od istraživanja, a prema kojem kupovinom jednog domaćeg proizvoda vrijednosti od 10 maraka, osam maraka ostaje u BiH a kupovinom stranog proizvoda iste vrijednosti, u BiH ostaju samo dvije marke!

 

Na sljedećoj sjednici Međuresornog tima za provođenje akcije «Kupujmo domaće» biće usvojen program rada, a prisustvovat će mu i predstavnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Udruženja trgovaca PK TK, te predstavnici medija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *