Sve asocira na Brazil: Zmajevi su u ovom trenutku četvrta reprezentacija Evrope!

repka2Uzimajući u obzir sve statističke kategorije igre, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je četvrta najbolja reprezentacija Evrope, prenosi Sport.ba.

U ovu analizu uzeti su u obzir svi statistički parametri. Pobjede, porazi, postignuti i primljeni golovi, udarci prema golu i u okvir gola, posjed lopte, oduzete lopte, prosječna ocjena igrača, žuti i crveni kartoni, pretrčani kilometri, odbrane golmana, napravljeni i pretrpljeni prekršaji…

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nalazi se na prvom mjestu u grupi G. U šest kola Zmajevi su ostvarili pet pobjeda, te jedan remi, uz gol-razliku od 23:3.

Kada se saberu i oduzmu svi statistički parametri, Bosna i Hercegovina se nalazi na četvrtom mjestu po uspješnosti u evropskom dijelu kvalifikacija za odlazak na SP.

Ispred Zmajeva su samo Holandija, Njemačka i Belgija, a iza su ostali Italija, Španija, Švajcarska, Portugal…

Izabranici selektora Safeta Sušića prvi su u Evropi po efikasnosti sa čak 23 gola, odnosno 3,83 po utakmici.

Također, BiH je na prvom mjestu i po udarcima prema golu protivnika (48 ukupno, osam po susretu), a napadačka igra donijela je najviše bodova u ovoj analizi.

Zmajevi su u šest utakmica kvalifikacija u prosjeku držali loptu u svom posjedu čak 61,7 odsto vremena.

Paradoksalno, minus bodove BiH je donio Asmir Begović, koji je imao samo 2,3 intervencija u prosjeku po susretu. S druge strane, Begović je primio samo tri gola u šest utakmica.

Sve asocira na Brazil, zar ne?

Sport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *