Sušić želi utakmicu sa Slovenijom

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 6. februara vjerovatno će odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Potvrdio nam je to i Safet Sušić, selektor našeg državnog tima koji vrijeme pred novogodišnje praznike provodi u Francuskoj, gdje odmara nakon izuzetno uspješnog prvog dijela kvalifikacija za SP 2014.

“Utakmica sa Slovenijom za sada je jedina i najizglednija opcija. Nismo ni imali drugih konkretnijih ponuda. Lično, volio bih da igramo sa Slovencima iz više razloga. Interesantan su protivnik, kvalitetan, prije svega, a uz to, nisu daleko, tako da bi svi igrači mogli doći. Nisam želio da između dva kola vodim igrače negdje daleko”, kaže Sušić, dodavši:

“Konačan dogovor trebaju postići dva Saveza, a vjerujem da neće biti problema”.

Mali problem u cijeloj priči mogla bi predstavljati činjenica što Slovenija nema selektora, jer je njihov selektor Slaviša Stojanović podnio ostavku.

“Imaju dovoljno vremena da izaberu selektoru. Čuo sam da se pominje Srećko Katanec. Vjerujem da će za dva mjeseca riješiti taj problem i da će novi selektor debitovati upravo protiv nas”, naglasio je Sušić.

Kao Stojanovićev nasljednik pominje se i Miroslav Ćiro Blažević. Zanimljivo, Ćiro je vodio reprezentaciju BiH u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Slovenije koju su zmajevi riješili u svoju korist rezultatom 4:3. Podsjetimo, 19. novembra 2008. godine dva gola postigao je Vedad Ibišević, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.
Selektor Sušić pomno iz Francuske prati i razvoj situacije oko izbora predsjednika N/FSBiH. Imao je jednu želju…

“Želio sam da to bude Ivica Osim. Međutim, on se nije kandidovao i bilo bi mi drago da to bude neko iz njegove ekipe koja je proteklih mjeseca učinila dosta toga dobrog za naš fudbal. Ukoliko to bude neko treći, nadam se da će svoj posao raditi dobro i da će nastaviti putem na kojem insistiraju FIFA i UEFA. Ne bih želio da ponovo dođemo u situaciju da snosimo sankcije, da ne znamo da li ćemo igrati utakmice i da moja ekipa i ja razmišljamo o nekim drugim stvarima, nevezanim za teren”, poručio je Sušić.

 

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *