Sušić: Pobjedom u Zenici do borbe za prvu poziciju

Povodom subotnje kvalifikacione utakmice za EP, koja naše Zmajeve očekuje protiv selekcije Rumunije, danas je održana konferencija za novinare.

Sve protiče u najboljem redu, kao i od prvog dana. Nikakvih problema nije bilo. U ekipi vlada izuzetno jedinstvo, a nadam se da će to sutra pokazati i na terenu, kada je to najpotrebnije“, rekao je selektor Safet Sušić i dodao da je dva čeka da utakmica počne.

Prioritet je, naravno, štoprije postići pogodak, jer, kako Pape kaže “mi smo ekipa koja ne zna drugačije igrati nego napadati“.

Selektor se nada da će Rumuni ići na sve ili ništa, jer eventualnim porazom u Zenici bi šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo bile svedene na minimum, a i dani na klupi rumunske selekcije selektoru Răzvanu Lucescuu bili bi odbrojani. U takvoj, napadačkoj formaciji Rumuni bi ostavili dosta prostora našim igračima.

Ako pobijedimo imamo velike šanse za odlazak na EP, a možda se sa Francuskom budemo borili i za prvo mjesto“.

Selektor nije želio izdiktirati sastav, jer, kako kaže on se zna i sumnja da će biti nekih izmjena. Što se tiče igračkog kadra povrede muče Hasagića i Pjanića, ali se u stručnom štabu našeg tima nadaju da će igrači biti spremni za susret.

Medunjanin: Moramo napraviti korak dalje

Imamo dobru ekipu, a igramo protiv dobrog tima, a nadam se da ćemo pobijediti i napraviti taj korak dalje. Najviše posla će imati naš vezni red, gdje ćemo igrati Rahimić i ja i na nama je da pokušamozaustaviti rumunske napade“, rekao je Haris Medunjanin.
Susret između BiH i Rumunije igra se od 19,15 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT 1.

Sport-ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *