SERVISNE INFORMACIJE ZA ČETVRTAK, 01.AVGUST

kalesija 06Prema podacima iz Policijske stanice Kalesija, protekla 24 sata na području općine Kalesija protekla su mirno, nije bilo krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda. Pripadnici kalesijske policije radili su po  tri prijave iz reda ostalih događaja.

Iz KP Komunalac DD Kalesija informacija da će radnici ovog preduzeća odvoz smeća danas vršiti u sljedećim naseljenim mjestima: Bulatovci, Memići, Šahbazi,Gojčin i Jelovo Brdo, zatim u MZ-i Gornji Rainci, naseljena mjeseta Mešići, Pilavdžići, potom u Petrovicama u naseljima: Gutići, Međaš, Dolina i Mujdani.

 

VRIJEME:  jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je  16 vstepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, atmosferski pritisak 989 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati sunčano i toplo vrijeme, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 32 stepena celzija.

 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 01.08.2013. GODINE
Biometeorološka situacija povoljno će uticati na raspoloženje, san i koncentraciju ljudi, a samo kod najosjetljivijih meteoropata u drugom dijelu dana moguće su prolazne glavobolje.

 

Veće tegobe uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod većine hroničnih bolesnika. Poželjno je reducirati aktivnosti i boravak na otvorenom, te provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

STANJE NA PUTEVIMA

Prema informacijama iz BIHAMK-a, jutros se u većem dijelu  BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.  Izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi  i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Vozačima se  savjetuje da voze maksimalno  oprezno i  da drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, saopćeno je iz BIHAMK-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *