SERVISNE INFORMACIJE ZA 04.JULI

kalesija 06Prema podacima iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području kalesijske općine dogodila su se tri krivična djela, krađe u Donjim Vukovijama i Dubnici i ugrožavanje sigurnosti u Tojšićima. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti saobraćajnih nezgoda. Također, zabilježene su dvije prijave pod ostalim događajima.

 

Iz JP Vodovod i kanalizacija Kalesija obavještavaju korisnike usluga da je zbog prekida glavne vodovodne cijevi došlo do obustave isporuke vode, jučer od 14 sati za naseljeno mjesto Carska Bašta i Industrijska zona Kalesija Gornja.

 

VRIJEME: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 95 %, a atmosferski pritisak 986 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati  sunčano i toplo vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Maksimalna dnevna temepratura do 28 stepeni celzija.

 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 04.JULI

Jutarnji sati će biti ugodniji, dok su u drugom dijelu dana, pod uticajem sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti i promjene raspoloženja.
Hroničnim bolesnicima i meteoropatima  se savjetuje suzdržavanje od jačih napora, a učesnicima u saobraćaju oprezniju vožnju, osobito u poslijepodnevnim satima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

STANJE NA PUTEVIMA: Prema informacijama iz BIHAMK-a, jutros se u većem dijelu BIH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.  Do kraćih zastoja dolazi na dionicama  gdje se  izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Na  graničnim prelazima zadržavanja pri prelasku granice su do 15 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *