Servisne informacije: 12. april 2013

Kalesija centar 3Kako saznajemo iz Policijske stanice Kalesija, u protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta: u Tojšićima ponašanjem na naročito drzak način u alkoholisanom stanju gdje je lice nastavilo sa činjenjenjem prekršaja, te je od strane službenika policije, uz saglasnost tužitelja, lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Drugo narušavanje zabilježeno je u Kalesiji Centar ponašanjem na naročito drzak način i omalovažavanjem službenika policije prilikom obavljanja službe, zbog čega je protiv prekršioca podnesena prijava za pričinjeni prekršaj. Nisu zabilježena krivična djela ni saobraćajne nezgode. Tokom smjene, kako navode iz Policije, zaprimili su tri prijave ostalih događaja.

Iz kalesijske poslovnice Elektrodistribucije obavještavaju kupce električne energije da će zbog radova na elektroenergetskim objektima danas doći do povremenih prekida u napajanju električnom energijom od 9 do 14:30 u naseljima: Međaš (pista), Zates – Brkići, Isajbegovići i Džafići, i Gornje Vukovije – Ćive i Masle.

Vrijeme: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 8 stepeni Celzijusa, vlaga 90 procenata, pritisak 981 hektopaskal. Prema prognozama, tokom dana se očekuje uglavnom oblačno vrijeme uz mogućnost kiše. Maximalna dnevna temperatura oko 18°C.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *