Servisne informacije: 03.07.2010

Prema podacima MUP-a TK javni red i mir na području TK narušen je dva puta, dogodilo se 10 krivičnih dijela od čega tri teške krađe, šest krađa i jedno nanošenje teških tjelesnih povreda.

Na kolovozima u TK vozači su prouzrokovali 15 saobraćajnih nesreća koje su za posljedicu imale tri lakše povrijeđene osobe, dok se za dva učesnika saobraćajnih nesreća  ljekari nisu izjasnili o karakteru i stepenu povreda. Evidentirano je 11 manje važnih događaja, saopćeno je iz MUP-a TK

U Kalesiji se u protekla 24 sata dogodila jedna saobraćajna nesreća sa pričinjenom manjom materijalnom štetom na vozilima i bez povrijeđenih osoba. Javni red i mir u ovoj općini nije narušen u protekla 24 sata, a nije zabilježeno činjenje krivičnih djela. Prema informaciji iz PU Kalesija u Kalesiji se dogodilo osam manje važnih događaja.

Za danas nema planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži u Općini Kalesija.

Isporuka vode u Kalesiji danas se odvija uredno i bez velikh problema za građane.

Vremenska prognoza – Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne je mjestimično u Bosni moguć pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 31, na jugu do 35 °C.

Biometeorološka prognoza za subotu 3. juli 2010. godine – Uz povoljnije biometeorološke prilike, većina ljudi trebala bi se ugodnije osjećati. Hronični bolesnici i meteoropati će osjetiti olakšanje. Nešto izraženije tegobe kod osjetljivih osoba moguće su u poslijepodnevnim satima, a općenito tokom dana neophodno je povesti računa o zaštiti od UV zračenja. Ponegdje u unutrašnjosti, moguće je da povremene padavine pokvare ugođaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *