SAOPĆENJE POPISNE KOMISIJE OPĆINE KALESIJA

Kalesija 23Obavještavaju se građani općine Kalesija da će na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine početi popis stanovništva 01. oktobra 2013.godine u 9 sati ujutro , a završava se 15.oktobra 2013. u 21 sat.

Popis se provodi na način , metodom intervjua, po principu od vrata do vrata. Prikupljanje podataka na terenu vrše obučeni i ovlašteni popisivači .

Lični podaci koji se prikupljaju Popisom, podliježu posebnoj zaštiti , koja se obezbjeđuje u svim fazama realizacije (prikupljanje, kontrola, obrada i objavljivanje rezultata Popisa).

Obaveza svih građana je da se popišu, kao i da daju potpune i tačne podatke na pitanja iz popisnih obrazaca.

U skladu sa procedurama određena je dežurna adresa sjedišta Popisne komisije u JU BKC “ Alija Izetbegović“, Trg šehida 11 i dežurni telefon na koji se učesnici u popisu i građani mogu javljati .

Broj dežurnog telefona je 631 – 881. Dežurstvo za članove PKLS je od 09 do 21 svaki dan .

Također, obavještavaju se općinski instruktori i popisivači da mogu koristiti besplatne usluge prevoza na području općine Kalesija od 01.10 do 15.10.2013. godine za vrijeme trajanja popisa.

Usluge prevoza mogu se koristiti kod prevoznika Hankom i Bijeljevac turs.  Potrebno je da općinski instruktori i popisivači prilikom ulaska u autobus pokažu ovjerenu akreditaciju i ovlaštenje vozaču autobusa.

Svaki općinski instruktor i popisivač dužan je da upiše datum i relaciju na kojoj se vozio i čije usluge prevoza je koristio. Sve podatke po okončanju popisa treba dostaviti u Popisnu komisiju.

 

Predsjednik PKLS
Džinović Mirsada

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: